tisdag, april 18, 2006

Bhangra rocks!


Jag crashade min första sikhiska förlovningsfest i helgen. Glädje!
Inget saknades; mat och dryck i överflöd, bhangra musik, välansade skägg och färgglada turbaner och saris. Gladast av alla var dock de bägge gentlemännen ovan. Punjabi people know how to party!

onsdag, april 12, 2006

Trygga överaskningar!

Ibland blir man grymt trött på sina playlists. Då sätter man poden på "random", i hopp om att bli överaskad. Men man vet ju alltför väl vilka låtar man har, så det funkar sådär. Man vill ju bli lagom överaskad; hitta ny musik, men inom ens egen genre. Jo, jag börjar väl bli gammal, men nu finns det en lösning på problemet (nej, inte på åldrandet). Med datorns hjälp får du höra musik som du inte visste att du gillade. Pandoras ask är full av godis!

Tack för tipset Matte!

tisdag, april 11, 2006

Manchester & Skepparkrans

Jag har hittills pluggat på fyra olika institutioner; en statsvetenskaplig, en ekonomisk, samt två teologiska. Varje institution har naturligtvis haft sina speciella koder och hemliga handslag, somliga mer kända än andra. Handelsstudenters stil behöver kanske inte närmare kommenteras. Statsvetare däremot förekommer i två kategorier: Den första kategorin utgörs av dem som tidigare luffat mellan u-landskunskap och genusvetenskap, har vänstersympatier samt Che Guevara t-shirts. Den andra kategorin utgörs av dem som tidigare pluggat internationella relationer, har ”departementstjänstemannaambitioner”, och våta drömmar om Bryssel. Den senare kategorin är oftast folkpartister och klär sig som light-versioner av Handelsstudenten.

Teologerna då, hur ser de ut? Jo, det som förenar alla rättrogna teologer är manchester! Manchesterbyxan är nämligen vad den rosa skjortan var för den stilmedvetne Handelsstudenten 2002, det vill säga en del av uniformen. Vi snackar alltså bredspårig manchesterbralla medelst generös lårvidd. Till detta bärs med fördel en urtvättat t-shirt, gärna med långärmad tröja under. Extra hög status bland teologer nås om man kan uppbringa en ironisk skepparkrans.

Bara så ni vet alltså, ifall ni skulle vilja plugga teologi någon gång …

Så här i påsktid ...

torsdag, april 06, 2006

Porch


Då våren står för dörren är det dags att slå ett slag för verandan, närmare bestämt den nordamerikanska verandan. Jag talar alltså inte om vår svenska inglasade mormors-veranda med pelargoner och tyllgardiner. Nej, den veranda jag vurmar för har visserligen tak, men inga väggar och befodrar dessutom spontana häng. Den är rejält tilltagen och har plats för en sliten soffa, samt gungstol. Här tillbringar men med fördel försommarkvällarna efter jobbet med att lyssna på bluegrass samt iaktta förbipasserande.

onsdag, april 05, 2006

Vi lever i ständig förändring ...

Trendgalan hypar den moderna människan som ser och anpassar sig till förändring, hela tiden, varje dag. Det är inte svårt, idag kan alla vara Trendagenter, det gäller att ha de rätta verktygen och att våga.

Låter det lockande? Då är kanske Trendgalan 2006 något för dig!
Med risk för upprepning: När det beständiga devalveras blir vi trendkänsliga. Att leva i ständig förändring har liksom fått en ny innebörd!

Johannes Paulus bar Bonos glajjer ...

Hittade en intervju med Bono i Christianity Today.
Tolle lege!