tisdag, september 27, 2005

Om världsförbättrare och boxning


Här formligen vimlar av olika NGO:s och världsförbättrarorganisationer, allt ifrån olika FN-organ till politiska institut och stiftelser. Dessa jobbar vanligen med att motverka AIDS eller korruption, alternativt att främja demokrati eller bergsgorillor.
Således finns det en hel del västerlänningar här nere som lever livets glada cocktail-dagar. Dessa ”muzungos” är lätt igenkännliga på att de bär shorts och flip-flops (något som Ugandierna betraktar med djup misstänksamhet) samt att de kör ”4-wheel-drive” (något som Ugandierna betraktar med avundsjuka).

Vad gör man annars i Kampala då? Om man tröttnat på att partaja med gräsrökande världsförbättrare, som klagar på att det är dålig service här nere, alltså… Det finns faktiskt en hel del att göra. Själv har jag precis hittat en liten sliten boxningsklubb som skryter med att de tränat upp några av Ugandas finaste fighters. För cirka 10 kronor får man en timmes privatlektion i denna ädla konst, som i det närmaste kan betraktas som landets nationalsport. Ali buma ye!!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Klass. Nu får du press på dig att visa var du går för. Säger bara Shadrach Odhiambo! Klassisk brndomsboxare med medalj från VM och OS-deltagande.

Dax att varsko Paolo!!!?

lill syrran sa...

Är så glad att du lär dig boxas av en riktig Ugandian. Då kan jag kanske få ta ut svängarna lite mer i vår nästa ronda. Kommer du inte ihåg blåtiran du fick vid ögat av mig. Du måste skydda huvet säger jag ju.

Puss/ lill syrran

Anonym sa...

Jaså, var det av lillsyrran...Hörde att det var ett riktigt slagsmål. Typ fightclub.

Dickson Omondi sa...

Joey, got to your hometown and nobody seems to think you are a fighter...hope my ugandan brother teach you about spine...Ali bumaye--dickson.. in spar hotel,...Norra kustbanegatan