tisdag, april 11, 2006

Manchester & Skepparkrans

Jag har hittills pluggat på fyra olika institutioner; en statsvetenskaplig, en ekonomisk, samt två teologiska. Varje institution har naturligtvis haft sina speciella koder och hemliga handslag, somliga mer kända än andra. Handelsstudenters stil behöver kanske inte närmare kommenteras. Statsvetare däremot förekommer i två kategorier: Den första kategorin utgörs av dem som tidigare luffat mellan u-landskunskap och genusvetenskap, har vänstersympatier samt Che Guevara t-shirts. Den andra kategorin utgörs av dem som tidigare pluggat internationella relationer, har ”departementstjänstemannaambitioner”, och våta drömmar om Bryssel. Den senare kategorin är oftast folkpartister och klär sig som light-versioner av Handelsstudenten.

Teologerna då, hur ser de ut? Jo, det som förenar alla rättrogna teologer är manchester! Manchesterbyxan är nämligen vad den rosa skjortan var för den stilmedvetne Handelsstudenten 2002, det vill säga en del av uniformen. Vi snackar alltså bredspårig manchesterbralla medelst generös lårvidd. Till detta bärs med fördel en urtvättat t-shirt, gärna med långärmad tröja under. Extra hög status bland teologer nås om man kan uppbringa en ironisk skepparkrans.

Bara så ni vet alltså, ifall ni skulle vilja plugga teologi någon gång …

4 kommentarer:

Anonym sa...

"När det beständiga devalveras blir vi trendkänsliga"

Josh sa...

Det är så sant som det är sagt, och förmodligen därför teologer klär sig som de gör. Jag menar, vad är väl mer beständigt än slitstark bredspårig manchester? Att bära manchester är ett politiskt statement, det är i det närmaste en motkulturell klädnad. Manchester är en protest mot trendhysterin som försöker degradera det beständiga!

Anonym sa...

Men allvarligt... tänker ni verkligen att det skulle vara något motstridigt... att man inte skulle kunna bry sig om både viktiga, beständiga frågor och de som kan tyckas vara både oviktiga och ytliga men dock bara enkelt roliga?? eller..?

Josh sa...

Om det skulle finnas en konflikt mellan viktiga frågor och att ha roligt? Hmm.. jag trodde att Bosse Ringholm förkroppsligade svaret på den frågan! Men Sveriges ekonomi är ju å andra sidan kanske inte så beständig.
Nej, riktigt tunga killar har kraftig skäggväxt, svår uppsyn och bistert sinne. Nietzsches mustasch var ju inte ironiskt menad.

Vad gäller relationen mellan djup och yta, så har ju till och med havet sina stränder ...