fredag, juli 13, 2007

Dagens insikt

Ola Larsmo skriver i en krönika i DN om hur den så kallade kristna vänstern är på frammarsch i USA. Larsmo inleder med att fråga sig hur den som någon gång läst Bergspredikan kan sätta ihop en programförklaring som den Christian Coalition stoltserar med. Och visst undrar man ...

"Har man följt den kristna högerns härjningar ett tag kan det se ut som en kristen plikt att ta ateismens parti. Men det är här Dawkins och andra upplysningsmän riskerar att missa hur krav på rättvisa och tolerans ofta tagit spjärn också i en religiös världsbild. Och intolerant kan man ju vara även utan någon Gud."

Blir lite nyfiken på senaste nummret av Ordfront

4 kommentarer:

Julia sa...

Jag har läst ordfront-artikeln. men jag blev mest irriterad. När det annonserades som numrets "huvudartikel" trodde jag på lite mer intressant beskrivning och analys och olika vinkling. Det gav mest ett självgott intryck.

Josef sa...

Hmm... too bad. Då skippar vi det :)

Vänstra Stranden sa...

Tycker jag inte - har också läst hela numret. Kanske inte så mycket nytt men att fenomenet uppmärksammas på det sätt som det görs i Ordfront är intressant./VS

Gärningsmannen sa...

Reportaget om kristen vänster i Ordfront blir mest komisk när den skall pekas ut: Diakonia och Teologiska högskolan Stockholm för att de undervisar om rättigheter... Helt plötsligt har det blivit väldigt lätt att vara vänster. Annars var det mest ganska obskyra organisationer med ett visst undantag för kristna socialdemokrater, denna "rörelse" som i det närmaste saknar gräsrotsorganisation.