fredag, februari 10, 2012

TV4 Göteborg om frikyrkans kris

Den senaste veckan har frikyrkans framtid debatterats i tidningen Dagen. Debatten startade med en ganska uppgiven och sorglig artikel av Sigfrid Deminger, där han överger det skepp han varit med om att styra under lång tid. Även om det finns mycket som är problematiskt med Demingers artikel, till både form och innehåll, så pekar den på något djupt problematiskt vad avser hur underhållningskulturen tenderar att tränga undan djup och allvar i gudstjänsten.

Med anledning av debatten gjorde TV4 Göteborg ett inslag med Deminger från Fiskebäcks Missionskyrka.1 kommentar:

Anonym sa...

Det största problemet med Deminger och Dagen är den ensidigt negativa bild av utvecklingen som övriga medier väljer. Inte att frikyrkan är på väg bort. Det är den inte. Demingers artikel är, som du skriver, problematisk på många sätt.

I såväl Sveriges Radio som TV4 är vinkeln att frikyrkan är döende. Verkligheten är att det sker en stor omstrukturering där landsort tappar till förmån för storstad.

Det är aningslöst av Dagen att på detta sätt skjuta sig själva i foten. Deminger må ha sin syn, men som tidning borde man kanske tänka ett varv till innan publicering. De säger till sina läsare att ni är på väg bort. Det som hänger kvar i allas medvetenade är til syvende og sidst "Frikyrkan bar inte".

Johanna
Medlem i Fiskebäcks Missionsförsamling som tyvärr fick agera fond för detta bedrägliga reportage