måndag, februari 22, 2010

Om Skolverkets historiesyn

Gert Gelotte kritiserar Skolverkets förslag till ny läroplan i läsvärd ledare:

"Betydligt vidare och djupare kunskaper om kristendomen än om exempelvis hinduismen är avgörande för förståelsen av Sveriges och västerlandets religiösa,
kulturella och etiska geografi. Det innebär inte att skolan skall ta ställning för eller emot kristendomen – eller någon annan religion. Det är stor skillnad på att bejaka en identitet och att propagera för en tro.
Denna skillnad missar vänsterledaren Lars Ohly, som kan vara skolminister till hösten om det vill sig illa, Ohly tycker att Skolverkets förslag är bra, bland annat med hänvisning till kristendomens ”grumliga värderingar”. Ack ja, var uppträder inte talibaner och var gror inte fanatism?"

1 kommentar:

Ingvar sa...

Problemen med den här mångkulturen, som finns på Rosengårds skolor i Malmö, har läranas Riksförbund kommit på en lösning, och en icke allt för unik lösning heller.
Problemen med all kriminalitet, stökighet , våld mot lärare och elever, går säkert att lösa.
Jytte Lindborg, som är chef för barn och ungdomsvård, säger att alla bär vi ett ansvar, för att få en god arbetmiljö, att jobba i. Då lärarnas förbund kunde konstatera att att arbetsron var i stort sett "bedrövlig". Facket har nu krävt att övervakningskameror, skall instaleras på skolorna, men det är något, som skolorna ännu inte har kommenterat.