torsdag, juni 03, 2010

Men bortsett från det, fru Palme, var filmen bra?

I avdelningen silade mygg och svalda kameler platsar EFK-ordföranden Stefan Swärds senaste bloggpost ...

Swärd kommenterar nämligen det faktum att Livets Ord har bjudit in den amerikanske handelsresanden i andlighet, Benny Hinn. Det problematiska i inlägget är dock vad som inte kommenteras. Swärd väljer nämligen nämligen enbart att vara ”kritisk till när familjeliv, äktenskap och offentlig tjänst inte hänger ihop”, och syftar här sannolikt på det faktum att Benny Hinn är skiljd.

Swärd duckar dock helt från att kommentera den centrala frågan rörande Hinn, nämligen hans teologi och förkunnelse avseende synen på relationen mellan tro och materiell framgång.
Jag bryr mig inte nämnvärt om Hinns äktenskapliga status. Jag blir dock, i likhet med Torsten Åhman, "rasande när väckelsekristendomen exploateras och när gudslängtande människor manipuleras".

Problemet med Benny Hinn är inte att han inte lever som han lär, utan att han gör det, typ!

4 kommentarer:

Joachim Elsander sa...

Bra skrivet, jag håller med dig.

Josef Bengtson sa...

Detsamma! Jag läste ditt inlägg, och håller med dig :)

Ludvig sa...

Intressant, har som sagt dålig koll på mannen ifråga, men det enda jag uppfattat av Dagens rapportering är att han är skild, och att det skulle vara kontroversiellt. Men det är kanske teologin som egentligen är problemet alltså?

Josef Bengtson sa...

Precis! Benny Hinn är en sorts blandning mellan en bondfångare och Joe Labero. Han hade varit tämligen harmlös om han inte genom att klä sin show i kristet språk och utnyttja människors längtan efter Gud, förvrängt evangeliet.
Teologin är definitivt problemet! :)